segueix-nos

19 d’abr. 2013

Com son els pals per practicar marxa nòrdica?

Com que molts m'heu preguntat com son el pals per practicar marxa nòrdica, comparteixo amb vosaltres la informació de del blog de Nordic Walking Pirineus sobre els pals. Si participeu en activitats guiades us podem oferir de forma habitual el servei de lloguer de pals.

El pal de Nordic Walking és el material bàsic essencial. Ha de ser un pal especialment dissenyat per a la pràctica de la marxa nòrdica aplicant la tècnica correcta, i poder gaudir dels beneficis d’aquesta activitat física.


Un bon pal de Nordic Walking es basa en les característiques següents:
  • Part superior: mànec ergonòmic i una dragonera especial.
  • Part central: una canya resistent, lleugera i rígida o lleugerament flexible.
  • Part inferior: una puntera rígida i un tac de goma per l’asfalt, especialment dissenyats per a la pràctica del Nordic Walking.
Pel que respecta a la alçada del pal, la forma més senzilla de calcular-la és, agafant correctament un pal pel mànec, sense el tac de goma, amb el pal perpendicular al terra: el colze ha de quedar en un angle aproximat de 90º respecte al terra. Tanmateix cal considerar altres factors: les proporcions de les extremitats -no tots som iguals-, la longitud de la gambada, la mobilitat articular i la condició física.

Per a la pràctica habitual en el nivell salut, es podrà escollir un pal una mica més curt, i per al nivell esportiu i per als exercicis atlètics, els pals han de ser més llargs, uns 10,5 cm més. Tanmateix existeix una formula per a calcular la longitud: altura x 0,68 cm en nivell fitness i altura x 0,66 en nivell salut, però tot i aíxi, cal tenir en compte les diferents proporcions de les extremitats.
Font: el blog de nordic walking pirineus